Openwater zwemmen

Het openwater zwemmen heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen. Veel zwemmer(ster)s zoeken vanaf het voorjaar tot en met het najaar het buitenwater op om hun meters in de natuur te maken. Sommigen gaan ook tijdens de wintermaanden door, maar een grote groep van hen zwemt dan sporadisch nog hun meters. Wij hebben voor hen de oplossing!

 

Het “Masters – Wintertraining” lidmaatschap

Wat houdt dit in?

In de periode van oktober t/m maart kan er één keer per week, bij voorkeur op vrijdagavond, mee getraind worden met onze masters groep. Dit heeft te maken met de beschikbare ruimte op de andere trainingsavond. Onze masters trainen met schema’s speciaal voor deze groep zwemmers gemaakt. De schema’s zijn verdeeld in 5 niveaus, dus er is voor iedereen een geschikt schema bij.

Voordelen van het “Masters Wintertraining” lidmaatschap

Je kunt in een periode dat de watertemperatuur buiten minder uitnodigend is, toch nog lekker werken aan je conditie. Zonder het drijvende vermogen van je swimsuit is het zwemmen ook nog wat zwaarder dan in het openwater en doordat je door kunt trainen hoef je je conditie niet opnieuw helemaal op te bouwen wanneer je in het voorjaar weer naar buiten gaat. Tijdens de trainingen bestaat de mogelijkheid om ook je techniek te verbeteren. Zo lopen er trainers en/of masters langs het bad die je kunnen voorzien van adviezen en/of tips en trucs. Het uitwisselen van ervaringen en gewoon even gezellig in groepsverband trainen.

Wat gaat het “Masters Wintertraining” lidmaatschap kosten?

Je betaalt voor het één keer per week trainen net zoveel als dat de Masters betalen voor één keer per week trainen, zie hiervoor onze pagina “Lidmaatschap” onder het menu “Algemeen”.

Er zit nog wel een klein verschil in het lidmaatschap ten opzichte van dat van een Master één keer per week. Omdat je lidmaatschap automatisch eindigt op 1 april hebben wij hier meer administratieve handelingen aan en rekenen we hiervoor € 10,- administratie kosten, per seizoen.

In het vierde kwartaal van het jaar wordt het gehele bedrag voor de periode van twee kwartalen, inclusief de administratiekosten middels een incasso in rekening gebracht. Omdat dit lidmaatschap maar voor een aantal maanden is eindigt dit lidmaatschap automatisch aan het einde van de periode. Dit lidmaatschap is niet te combineren met een KNZB-startnummer, omdat je niet doorlopend lid bent!

Ben je nog niet eerder lid geweest van de Geul, dan ben je natuurlijk van harte welkom om eens een keertje vrijblijvend te komen kijken en mee te trainen.

 

Naast dit tijdelijke winter-lidmaatschap, bieden we nog een tweede optie voor Openwater-zwemmers;

Het “Masters – Openwater” lidmaatschap

Wat houdt dit in?

Wil jij graag het hele jaar zwemmen en wil je het binnen zwemmen combineren met je openwater zwemmen, dat kan bij ons! Met het “Openwater” lidmaatschap ben je het gehele jaar lid en ben je verzekerd dat je altijd kunt zwemmen. Je mag in de periode van oktober t/m april twee maal per week trainen en van mei t/m september kan je ook binnen trainen, maar dan één keer per week omdat je waarschijnlijk ook buiten wil zwemmen. Je traint zowel in de winter als zomer maanden mee met onze masters. Onze masters trainen met schema’s speciaal voor deze groep zwemmers gemaakt. De schema’s zijn verdeeld in 5 niveaus, dus er is voor iedereen een geschikt schema bij.

Voordelen van het “Masters – Openwater” lidmaatschap

Met dit lidmaatschap kun je het gehele jaar binnen zwemmen. In de periode dat de buiten watertemperatuur niet uitnodigend is om te gaan zwemmen kun je twee keer per week binnen trainen. Wordt het water warmen en wil je ook buiten zwemmen, dan kan je met dit lidmaatschap naast het zelf buiten zwemmen toch nog één keer per week binnen komen trainen. Op deze manier kan je lekker aan je conditie werken door buiten de lange afstanden te zwemmen, in de zomer maanden, en binnen de korte afstanden ervaren en aanwijzingen krijgen ten aanzien van techniek etc. Er lopen trainers en/of masters langs het bad die je kunnen voorzien van adviezen en/of tips en trucs. Het uitwisselen van ervaringen en gewoon even gezellig in groepsverband trainen.

Wat gaat het “Masters – Openwater” lidmaatschap kosten?

Dit lidmaatschap is een combinatie van de Master lidmaatschappen voor één en twee keer per week trainen. Uitgaande dat je in de warmere maanden maar één keer per week komt trainen en in de andere mag je twee keer komen trainen. Speciaal voor de openwater zwemmers die ook in de zomer maanden binnen willen zwemmen hebben wij dit lidmaatschap gemaakt. Wat het lidmaatschap kost kun je vinden op onze pagina “Lidmaatschap” onder het menu “Algemeen”.