Nieuws

2 Competitie wedstrijden op komst

De komende zaterdagen staan er voor de wedstrijdploeg van De Geul 2 competitiewedstrijden op de agenda. Komende zaterdag, 19 november, vindt de 2e ronde van de nationale KNZB Zwemcompetitie plaats. Een week later, zaterdag 26 november, is de 2e ronde van de regionale competitie van Regio West die wordt gezwommen.

 

KNZB Zwemcompetitie
Na vorig seizoen te zijn gepromoveerd naar de A-klasse staat de Geul na de eerste wedstrijd die op 1 oktober werd gehouden op een mooie 9e plaats in het klassement dat uit 12 verenigingen bestaat. Een goede start om een plek in deze klasse te prolongeren, wat ook het doel is voor dit seizoen. De onderlinge verschillen zijn echter klein en de nr’s 10 t/m 12 zullen uiteindelijk degraderen naar de B-klasse na de 4 wedstrijden die dit seizoen telt. Een goede ronde zwemmen, de voorsprong uitbouwen of mogelijk een plekje stijgen in de rangschikking is dus de taak waar zwemmers en trainers voor staan.
Regio West Competitie
Veel tijd om uit te rusten na de landelijke competitiewedstrijd is er niet, want zoals genoemd staat een week later de regionale competitie al weer voor de deur.
Ook hier is al 1 wedstrijd van gezwommen dit seizoen wat De Geul een mooie 2e plek in het klassement van de B-competitie heeft opgeleverd. Doel van deze ronde is om deze plek vast te houden en de voorsprong op de nummer 3 uit te bouwen.
Beide wedstrijden worden gezwommen in het thuisbad van Sportcentrum Papendrecht en zijn live te volgen via de live-stream van De Geul op https://www.youtube.com/@zvdegeul
19 nov. KNZB competitie aanvang 13:30 uur.
26 nov. Regio West B competitie aanvang 17:00 uur.