NieuwsWedstrijdzwemmen

3e deel van de Nationale Zwemcompetitie

Afgelopen zaterdag was het 3e deel van de Nationale Zwemcompetitie in het zwembad van Sportcentrum Papendrecht.

Voor de dames (Marcha, Samantha, Isabelle, Faustine en Daphne) en heren (Ivan, Nathan en Timo) stond er een 50 m vlinderslag, 200 m rugslag en 200 m schoolslag op het programma.

Dit leverde voor Marcha een 2e plaats op de rugslag en een 1e plaats op de vlinderslag op. Faustine zwom een pr op de vlinderslag en Daphne wist op alle afstanden een pr te zwemmen.

Bij de heren zwom Nathan een pr op de vlinderslag en Timo een pr op de rugslag en vlinderslag.

De meisjes (Eline, Sanne en Stefanie) en jongens (Tygo, Rens en Paul) junioren 2 en jonger zwommen de 200 m schoolslag en de 100 m rugslag.

Eline zwom hierbij een pr op de rugslag en voor de eerste keer de 200 m schoolslag. Sanne wist op beide afstanden haar pr te verbeteren en Stefanie verbeterde zich op de rugslag.

Bij de jongens wist Tygo 4 pr’s te zwemmen in deze twee afstanden. Dit leverde hem een 3e plaats bij de rugslag en 2e plaats bij de schoolslag op. Rens zwom 3 pr’s bij elkaar en eindigde als 3e bij de schoolslag. Paul zwom een pr op de 100 m vrije slag in de estafette en werd 1e bij de schoolslag.

De meisjes (Laura, Loïs en Donna) en jongens (Aidan) jeugd 2 en jonger zwommen de 200 m wisselslag en 100 m vlinderslag.

Laura eindigde op beide afstanden als 1e. Loïs eindigde op beide afstanden als 2e en zwom een pr op de wisselslag. Donna wist haar tijd op de 50 m vlinderslag te verbeteren.

Aidan eindigde op beide afstanden als 3e met een pr op de 50 m en 100 m vlinderslag.

De meisjes (Tess) en jongens (Bas, Owen, Mattias en Senna) junioren 4 en jonger zwommen 200 m wisselslag en 100 m vrije slag.

Bas zwom voor het eerst de 200 m wisselslag en verbeterde zijn tijd op de vrije slag. Owen eindigde als 2e met een pr op de wisselslag en als 3e op de vrije slag. Ook voor Mattias was het de eerste keer 200 m wisselslag. Hij verbeterde hierbij zijn tijd op de 50 m vlinderslag en zwom een pr op de vrije slag. Senna werd 3e op de wisselslag en zwom een pr op de vrije slag.

De jongste zwemmers (Lynn, Bjurn, Niels en Sven) zwommen 50 m vlinderslag en 50 m rugslag.

Lynn won bij de meisjes beide afstanden in een pr. Bjurn werd 1e op de rugslag en 3e op de vlinderslag met op beide afstanden een pr. Sven wist zijn tijd op de rugslag te verbeteren.

Ook waren er een aantal estafettes.

De jongens junioren 4 en jonger zwommen 4 x 100 m vrije slag. Paul, Senna, Owen en Aidan eindigden als 1e.

Bij de dames senioren open 4 x 50 m vrije slag eindigde De Geul 2 (Daphne, Isabelle, Samantha en Donna) als 5e en De Geul 1 (Laura, Faustine, Loïs en Marcha) als 2e.

Bij de heren senioren open 4 x 100 m wisselslag eindigde De Geul 2 (Rens, Paul, Owen en Senna) als 5e en De Geul 1 (Aidan, Timo, Nathan en Ivan) als 3e.

In totaal werden er 38 pr’s gezwommen. De grootste pr was voor Bas op de 100 m vrije slag. In de tussenstand staat De Geul nu op de 8e plaats in de A-klasse Regio West.