Aangepast zwemmenClubkampioenschappenMastersNieuwsWedstrijdzwemmen

Clubkampioenschappen 2024

De zaterdagmiddag van het paasweekend stond voor de wedstrijdzwemmers van De Geul in het teken van de jaarlijkse clubkampioenschappen. Naast de Geulers was er een grote groep vriendjes, vriendinnetjes, ouders en kinderen die ook meededen, wat resulteerde in een gezellige wedstrijd. Wellicht mede door de goede sfeer werd er ook hard gezwommen, wat resulteerde in maar liefst 53 verbeteringen van persoonlijke records.

Nadat er door iedereen vier afstanden waren gezwommen was het tijd voor de afsluitende estafette. Hier kon iedereen in zelf samengestelde teams met namen als ‘de giebels’, ‘de pubers’, ‘de dametjes’ en ‘de doorzetters’ aan meedoen. Ook het inmiddels tradionele mastersteam ‘de badeendjes’ ontbrak niet. Terwijl er tijdens de estafette fanatiek gezwommen werd, kon de organisatie gaan bepalen wie er in iedere leeftijdcategorie had gewonnen. Voor de jongens onder 14 jaar was het verschil na 4 afstanden slechts 0,23 seconde!

Nadat de laatste zwemmer had aangetikt was het tijd om prijzen te gaan uitreiken. Allereerst waren er voor Tess meerdere certificaten voor diverse clubrecords in de afgelopen maanden. Vervolgens werd er aan alle zwemmers die dit jaar voor het eerst aan deze wedstrijd hadden deelgenomen een herinneringsmedaille uitgereikt. Tot slot was het tijd om de wisselbekers uit te reiken, waarna Elize, Eline, Stephanie, Tess, Laura, Nanda, Pascal, Niels, Tygo, Paul en Ivan zich de nieuwe clubkampioenen van De Geul mogen noemen.