NieuwsWedstrijdzwemmen

De Geul kampioen in Regionale Competitie

Nadat een maand geleden de wedstrijdploeg van De Geul als winnaar uit de nationale KNZB-competitie (B-klasse) was gekomen, stond gisteren de finale ronde van de Regio West Competitie (B-klasse) op de wedstrijdkalender. Nadat in de drie eerdere competitierondes een goede eerste plaats was opgebouwd, gingen de zwemmers onder leiding van hoofdtrainster Erica Muller er in Sportcentrum Papendrecht fanatiek tegen aan om ook deze laatste wedstrijd winnend af te sluiten.

Dit resulteerde in ruim 20 verbeterde persoonlijke records. Onder andere Sanne wist haar tijd op de 100m vlinderslag met 3,5 seconden aan te scherpen en Sébastien haalde iets meer dan 10 seconden van zijn snelste tijd op de 200m vrije slag af te halen. Het lukte Lucas om zowel op de 50m rugslag als de 50m schoolslag een tijd onder de minuut op het scorebord te krijgen en Stephanie verbeterde zich op de 100m vlinderslag met precies 7 seconden.

De wedstrijd en daarmee de competitie werd afgesloten met 10x50m vrije slag estafettes voor zowel de junioren als de senioren. In beide klasse was De Geul met een team vertegenwoordigd en werd er 2x een derde plek behaald.

Vervolgens was het wachten op de uitslag van de puntentelling die gelukkig snel volgde. Uitkomst was dat de zwemmers van De Geul de beker voor de eerste plaats mochten komen ophalen met een puntentotaal van 1999.

Hiermee zijn we kampioen in de Regio West B-competitie geworden en promoveert de wedstrijdploeg volgend seizoen naar de A-competitie.

Dit werd uiteraard in het water gevierd waarbij ook de trainers het niet droog hielden.