NieuwsZwem-4-daagse

De Geul organiseert Nationale Zwem4Daagse in het Sportcentrum Papendrecht

PAPENDRECHT • Het buitenbad van Sportcentrum Papendrecht is van maandag 13 tot en met donderdag 16 juni tussen 19.00 en 20.00 uur het toneel voor de 51e editie van de Nationale Zwem4Daagse.

De Papendrechtse zwemvereniging De Geul organiseert het evenement. Iedereen die in het bezit is van minimaal zwemdiploma A is welkom.

Dagelijks zwemmen de deelnemers twee- of vierhonderd meter of een veelvoud daarvan. Dit kan samen met vrienden en vriendinnen of alleen. Sportcentrum Papendrecht stelt het gehele buitenbad hiervoor ter beschikking. De Geul zorgt voor vrijwilligers, zodat het evenement veilig plaats kan vinden. Monique van Dalen, Maaike van Diggele en Wendy van Valen organiseren vanuit de zwemclub het evenement.

Van Dalen: “Vanaf januari zijn we al bezig met de organisatie. Zo moeten er sponsoren gezocht worden en vergunningen worden aangevraagd. Ook moeten er afspraken gemaakt worden met het zwembad. Per avond moeten er vijftien tot twintig vrijwilligers aanwezig zijn om onder meer te helpen met kaartjes knippen, toezicht op de zwemmers houden en oorkondes aan de medailles nieten.”

Elke avond om 18.45 uur gaat de poort open en worden de deelnemerskaarten geknipt. Een kwartier later klinkt het startsein en kan iedereen een uur of een deel daarvan banen zwemen. Als deelnemers klaar zijn, dan kunnen ze omkleden, maar ze mogen ook eerst in het andere bad van de glijbaan af.

Van Diggele: “De Zwem4Daagse is leuk om mee te doen, omdat het een leuke sportieve uitdaging is, zeker met mooi weer. Voor mijzelf vind ik het leuk om mede te organiseren vanwege mijn feeling met de zwemsport.”

“De opbrengst van de sponsoring gaat naar Vluchtelingenwerk Nederland, omdat zij zich inzetten voor een actueel onderwerp en breed is opgezet. Het is niet alleen voor mensen uit Oekraïne bedoeld die in Nederland zijn aangekomen, maar ook voor vluchtelingen uit andere landen die hier zijn.”

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag tot en met maandag 13 juni 19.45 uur inschrijven. Het inschrijfgeld voor de Nationale Zwem4Daagse bedraagt 6,50 euro voor deelname en de herinneringsmedaille na afloop. Op 13 juni vanaf 16.00 uur kunnen de gekochte deelnemerskaarten in de hal van het zwembad afgehaald worden.

Voor meer informatie: www.zvdegeul.nl. Vragen kunnen tot en met het einde van het evenement gesteld worden via zwem4daagse.degeul@gmail.com.

Bron: https://www.hetkontakt.nl/