NieuwsWedstrijdzwemmen

De Geul zwemt goede 1e ronde landelijke competitie

Afgelopen zaterdagmiddag stond voor de wedstrijdploeg van de Geul de eerste ronde van de landelijke verenigingscompetitie van de KNZB in de agenda. In het wedstrijdbad van Sportcentrum Papendrecht werd een stevig programma afgewerkt met onder meer veel lange afstanden op zowel de vrije slag als de wisselslag en meerdere estafettes.

De zwemmers gingen deze uitdaging onder leiding van trainster Erica Muller echter enthousiast aan, wat onder meer resulteerde in maar liefst 39 verbeterde persoonlijke records. Zo wist Mattias op vier afstanden zijn beste tijd aan te scherpen, waarbij de 200m vrij liefst met ruim 11 seconden. Bij de jongens wist ook Senna vier verbeteringen te noteren onder andere op de 200m vrij en 100m rugslag. Voor de jongens en meisjes uit 2010-2012 stond de 200m wisselslag op het programma. Een zwaar onderdeel waarop er echter wel voor Tygo, Rens, Sanne en Stefanie mooie verbeteringen van hun pr’s in de uitslag konden worden vermeld. De grootste verbetering was er deze middag voor Sofie die op de 100m rugslag haar beste tijd 20 sec scherper wist te zetten.

Nadat de laatste estafette was gezwommen, was het gevoel over de wedstrijd goed. In het geval van de landelijke zwemcompetitie is het dan vervolgens afwachten wat de resultaten van de andere verenigingen zullen zijn die ditzelfde programma ook dit weekend zwemmen. De uitkomst was een eerste plek in de B-klasse (regio West) waar het team dit jaar in uitkomt. Het puntentotaal toonde eveneens aan dat De Geul deze eerste ronde ook landelijk als beste van alle verenigingen in de B-klasse had weten te zwemmen. Samengevat een zeer goede start van het seizoen die voorzichtig uitzicht geeft op terugkeer naar de A-klasse.

De volgende competitieronde is op zaterdag 11 november.