Nieuws

Deel 3 minioren-junioren circuit

Afgelopen zaterdag was deel 3 van het minioren-junioren circuit in het zwembad van Papendrecht. De Geul was met een grote groep zwemmers aanwezig. Bij deze wedstrijd wordt een klassement gemaakt over alle afstanden die tijdens de wedstrijd gezwommen worden, waarbij er naast de gewone zwemslagen ook challengers op het programma staan, zoals 25 m vrije slag met daarbij 2x een koprol of 50 m vrije slag benen met een plankje. De beste 8 zwemmers per categorie krijgen aan het eind van de wedstrijd een medaille.
De jongens minioren 4 en later zwommen bij deze wedstrijd de 100 m rugslag, 50 vlinderslag en 25 m vrije slag met koprol. Voor de Geul zwommen Tygo, Rens en Bjurn. Tygo wist hierbij zijn tijd op de vlinderslag te verbeteren met 3 sec. Rens wist zijn tijden op de rugslag (met 3 sec) en de vlinderslag (met 4 sec verbeteren). Tygo en Rens kregen aan het einde van de wedstrijd een medaille, omdat zij bij de beste 8 zwemmers geëindigd waren.
De meisjes minioren 4 en later zwommen 100 m schoolslag, 100 m wisselslag en 25 m vrije slag met koprol. Roos, Eline en Sanne zwommen in deze categorie. Voor deze meiden was het de eerste keer dat zij in een wedstrijd de 100 m schoolslag moesten zwemmen.
De jongens minioren 5 en 6 hadden de 100 m wisselslag, 400 m vrije slag, 100 m vlinderslag en 50 m vrije slag benen op het programma staan. Dit was een behoorlijk zwaar programma, waardoor niet alle zwemmers alle afstanden gezwommen hebben. Jesper, Paul, Owen, Thijn, Senna, Bas, Mattias en Milan zwommen in deze categorie. Bas wist zijn tijd op de wisselslag met 44 sec te verbeteren. Voor Milan en Mattias was het de eerste keer dat zij 100 m wisselslag zwommen in een wedstrijd. Owen zwom voor het eerst de vlinderslag in de wedstrijd en wist zijn tijden op de vrije slag (8 sec) en wisselslag (3 sec) te verbeteren. Voor Paul was de vlinderslag ook voor het eerst in de wedstrijd. Hij wist zijn tijden op de vrije slag (8 sec) en wisselslag (1 sec) te verbeteren. Thijn wist zijn tijd op de wisselslag te verbeteren (10 sec). Senna zwom voor het eerst de vrije slag en de vlinderslag in een wedstrijd. Hij verbeterde zijn tijd op de wisselslag met 2 sec. Jesper verbeterde zijn tijd op de vrije slag (14 sec en ook zijn 200 m-tijd wist hij hierbij te verbeteren), de wisselslag (1 sec) en de vlinderslag (8 sec). Hij eindigde totaal als 3e en kreeg ook een medaille uitgereikt.
Bij de jongens junioren 1 en 2 zwom Bart 200 m rugslag, 100 m vlinderslag en 50 m vrije slag benen. Hij verbeterde zijn tijd op de rugslag (1 sec) en zijn 50 m vlinderslag-tijd. Ook hij verdiende een medaille door bij de beste 8 te eindigen.
Tenslotte zwommen de meisjes junioren 1 en 2 100 m schoolslag, 200 m wisselslag en 50 m vrije slag benen. Jasmijn wist haar tijd op de schoolslag met 1 sec te verbeteren. Donna verbeterde op beide afstanden haar tijd met 1 sec en kreeg ook een medaille aan het eind
Als laatste programma in de wedstrijd was er een estafette voor de jongste zwemmers. Rens, Roos, Tygo en Eline wisten hun inschrijftijd te verbeteren en eindigden als 2e.