Nieuws

Onverwacht afscheid….

Hoewel we op deze plaats meestal enthousiast en positief kunnen berichten over de prestaties en activiteiten binnen De Geul, hebben we deze keer een droevig bericht wat we toch met onze leden en volgers willen delen. In de afgelopen weken bereikte ons namelijk tot tweemaal toe een onverwacht bericht van overlijden van (oud-) vrijwilligers van onze vereniging.

Begin deze maand kwam van de afdeling Aangepast Zwemmen het bericht van het onverwachte overlijden van Loes Scheffers.
Loes was één de kartrekkers van deze afdeling en zette zich al meer dan 30 jaar in voor jongeren en sporters met een beperking. Samen met veel andere vrijwilligers hielp zij velen aan een diploma en ze zorgden er gezamenlijk voor dat mensen met een beperking zich door middel van oefeningen konden blijven bewegen. Eerst voor de gemeente Papendrecht en daarna vanuit de Geul. Hoewel ze de laatste jaren intensief bezig was als mantelzorger voor haar man, bleef ze zwemmers begeleiden. Loes is als het ware in het harnas gestorven, op woensdagavond na het aangepast zwemmen werd zij onwel, twee andere vrijwilligers brachten haar naar het ziekenhuis, waar zij een paar dagen later overleed.

Kort hierna werden we opgeschrikt door een bericht dat Henny van de Perk, voormalig hoofdtrainster van onze wedstrijdploeg, eveneens onverwacht was overleden.
Henny was, zoals velen, begonnen bij de Geul vanwege zwemmende kinderen. Naast official te zijn geworden, heeft ze vanaf augustus 2000 10 jaar lang als hoofdtrainster de wedstrijdzwemmers onder haar hoede gehad. Heel veel trainingen stond ze zelf aan de badrand en was daarnaast ook vaak als ploegleiding of official bij wedstrijden aanwezig.
Hoewel ze in 2010 stopte als vrijwilliger bij de club, bleef ze geïnteresseerd de verrichtingen van de zwemmers volgen.

Het wegvallen van deze twee top-vrijwilligers laat gevoelige leegtes achter. We wensen hun familie, vrienden en kennissen veel sterkte toe.