Aangepast zwemmenNieuws

Eerste NRZ-zwemdiploma voor Aangepast Zwemmen

Sinds september vorig jaar is er het nodige veranderd voor de zwemmers en vrijwilligers van de middaggroepen van de afdeling Aangepast Zwemmen. Door dat we eerder dat jaar van de organisatie Old Grand-Dad een bijdrage hadden mogen ontvangen werd het mogelijk om, ter ondersteuning van onze vrijwilligers, een instructeur van het Sportcentrum Papendrecht in te gaan huren. Hiermee kunnen we de zwemmers nog verder opleiden en ze uiteindelijk laten afzwemmen voor het officiële zwemdiploma van de NRZ.

Afgelopen woensdagmiddag was het bijzondere moment daar dat Sarah als eerste zwemster van de AGZ-groep mee kon doen aan het reguliere diplomazwemmen voor haar A diploma. Naast de aanwezigheid van haar familie, waren ook veel van de vrijwilligers naar het zwembad gekomen om hierbij te zijn. Namens Old Grand-Dad was Leo aanwezig, wat hun betrokkenheid bij dit soort projecten nog eens extra onderstreept.

Maar de belangrijkste persoon was Sarah zelf natuurlijk, die vooraf best wat gespannen was, maar het echt super goed heeft gedaan. Het eerste officiële zwemdiploma is behaald!

Sarah van harte gefeliciteerd! En uiteraard geldt dit ook een beetje voor onze vrijwilligers en instructrice Jannie. Met dank aan alle andere medewerkers van het Sportcentrum voor de begeleiding tijdens deze geweldige middag.