Nieuws

Eerste wedstrijd Junioren-Jeugd

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover: een echte wedstrijd! Voor de zwemmers van 12 t/m 17 jaar stond de eerste ronde van de Junioren-Jeugd-wedstrijden op het programma. Helaas vanwege de corona-maatregelen zonder de senioren en zonder publiek. Die laatste groep kon echter thuis meekijken via de Live Stream en daar werd goed gebruik van gemaakt.

De maatregelen betekenden ook de nodige aanpassingen voor de organisatie en officials. Zo werd de juryvergadering nu in een ruimere opzet met voldoende afstand gehouden en moesten zwemmers op hun plek wachten tot ze werden opgeroepen voor de start, zodat de officials eerst hun werk van de vorige serie bij de startblokken kon afmaken. Toch werd het ritme al snel gevonden en kon de wedstrijd in een vlot tempo worden afgewerkt.

Op deze eerste krachtmeting sinds maart van dit jaar wisten meerdere zwemmers direct hun beste tijd op verschillende afstanden aan te scherpen. Zo waren er 4 pr’s voor Thijn en wisten zowel Senna als Laura 3 keer een pr te realiseren. Op de 100m wisselslag verbeterde Laura niet alleen haar persoonlijk beste tijd, maar ook het clubrecord voor meisjes Junioren-4 met een tijd van 1:12.57.

Naast de pr’s bleven er ook diverse medailles in Papendrecht: Evi, Jasmijn, Robin, Laura, Daphne, Jesper, Bart, Loïs, Donna, Thijn en Senna verlieten allen met één of meerdere plakken het Sportcentrum Papendrecht.

De wedstrijd terugkijken? Dat kan op;

https://www.youtube.com/watch?v=OAgxDLVuTio