NieuwsWedstrijdzwemmen

Goede eerste ronde regiocompetitie

Afgelopen zaterdag stond de eerste ronde van de Regio West B-competitie op het programma voor de zwemmers van de Geul in het zwembad van Sportcentrum Papendrecht.
De wedstrijd begon met een 4x 50m vrije slag estafette voor zwemmers tussen 9-11 jaar. Eline, Sven, Niels en Elize zwommen hierbij naar een mooie 2e plaats. Daarna was het de beurt aan Donna, Owen, Tess en Paul voor de estafette 4x 50m vrije slag voor zwemmers tussen 11-17 jaar. Ook dit team eindigde op de 2e plaats.
Hierna stonden de individuele nummers op het programma. Hierbij werden flink wat medailles bij elkaar gezwommen en werden er 24 pr’s gezwommen. Marcha, Laura en Daphne verbeterden hun tijd op de 200 m schoolslag. Bij de 50 m schoolslag wisten Eline, Tygo en Kjeld hun tijd te verbeteren. Tygo, Eline, Rens, Elize en Stefanie verbeterden hun tijd op de 100 m wisselslag. Bij de 100 m rugslag waren er pr’s voor Owen, Senna, Tess en Sofie. Owen en Laura zwommen een pr op de 100 m vlinderslag. De laatste pr’s werden gezwommen op de 200 m vrije slag door Senna, Tess en Sofie.
De wedstrijd eindigde met estafettes voor de dames en heren. Samantha, Daphne, Laura en Marcha zwommen de 4x 50m wisselslag en eindigden op de 1e plaats. Paul, Heijmen, Nathan en Ivan zwommen ook naar de 1e plaats bij de 4x 50m vrije slag.
Bij de einduitslag bleek dat de Geul deze eerste ronde is geëindigd op de 1e plaats in deze competitie.