NieuwsWedstrijdzwemmen

Laatste ronde Zwemcompetitie

Afgelopen zaterdag stond de laatste ronde van de landelijke zwemcompetitie in de agenda van de wedstrijdzwemmers van De Geul. We zwemmen deze competitie met een poule van 7 verenigingen, normaal gesproken per wedstrijd verdeeld over 2 baden. Deze keer was er echter voor gekozen om de laatste ronde gezamenlijk te zwemmen en zodoende werd het een gezellige, drukke boel met zo’n 200 zwemmers in het Sportcentrum.

Er is door de Geulers goed gezwommen, getuigde de 27 nieuwe persoonlijke records die werden behaald. De beste verbetering was er voor Mattias die ruim 8 sec van zijn persoonlijk beste tijd op de 100m rugslag wist af te halen. Verder waren er (ruime) pr’s voor Eline, Tygo, Rens, Liam, Bas, Sanne, Faustine, Bjurn, Paul, Aidan, Laura, Daphne, Jesper, Senna en Stefanie.

Na afloop was de uitslag snel ingevoerd in het puntensysteem van de KNZB en begon het afwachten wat de naaste concurrenten zouden gaan doen, waarvan de belangrijkste pas op zondag hun wedstrijd zwom. Helaas bleek zondagavond dat we met een klein punten verschil net te ver zijn gezakt in de A-klasse (West) waardoor we jammer genoeg zullen degraderen naar de B-klasse voor het volgende seizoen.