MastersNieuwsONMK

ONMK 2023 lb Amersfoort (1)

Op donderdag 4 mei zijn de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen (ONMK) lange baan (50m-bad) weer begonnen. Tot en met zondag 7 mei zullen van zv De Geul in diverse leeftijdscategorieën vanaf 20 jaar 12 dames en 4 heren meedoen aan deze editie die wordt gehouden in Amerena in Amersfoort.

Op de eerste dag stonden Erica, Isabelle, Lisette, Mark, Nanda en Roselinda als eersten aan de start voor de 1500m vrije slag. De eerste medailles zijn op deze langste afstand van het toernooi meteen al binnengehaald door Nanda (zilver) en Mark (brons).

Vandaag, vrijdag 5 mei, was de groep deelnemende masters van De Geul aan de ONMK het grootst (14) en het aantal prijzen (tot nu toe…) ook! Geerdien is vanmorgen 2de geworden op de 400m vrije slag en ‘s middags is ze ook nog 3de geworden op de 50m vrije slag. Samantha heeft 2x een zilveren medaille weten te bemachtigen: op de 50m rugslag en 200m wisselslag. En Heijmen heeft het brons gewonnen op de 200m wisselslag.

Beide 4x 200m vrije slag estafettes zijn in de prijzen gevallen! In de categorie 160+ (Marian, Aafke, Marijke en Isabelle)) zijn de dames 2de geworden en ook de dames in de categorie 200+ (Erica, Geerdien, Lisette en Roselinda) mochten een zilveren medaille ophalen.