Nieuws

Promotie naar de Regionale A-klasse

Afgelopen zaterdag hebben de zwemmers van de Geul de laatste wedstrijd gezwommen van de Landelijke Zwemcompetitie van de KNZB in het zwembad van Sportcentrum Papendrecht .
De competitie bestond dit seizoen uit 5 ronden (waarvan de 3e niet door kon gaan vanwege een corona-lockdown) waarbij de zwemmers elke ronde andere afstanden en slagen moesten zwemmen. De Geul kwam dit seizoen uit in de Regionale B-klasse. Voor aanvang van de laatste wedstrijd stond de Geul op een mooie 3e plaats. De beste 3 ploegen promoveren volgend seizoen, dus gingen de zwemmers tijdens de 5e ronde aan de slag om deze plaats vast te houden.
In totaal kwamen er 28 zwemmers van de Geul in actie, variërend van minioren (jongste zwemmers) tot senioren. In totaal werden er 31 PR’s gezwommen, waarbij de PR van de dag van bijna 1 minuut voor Senna was op de 200 m vrije slag.
Ook zijn er medailles behaald. Bij de minioren waren er medailles voor Eline, Lynn, Elize en Niels. Bij de junioren voor Tijn, Paul, Aidan, Jesper en Donna. Bij de jeugd vielen Laura en Nathan in de prijzen en tenslotte waren er medailles bij de senioren voor Marcha.
Halverwege de wedstrijd waren er nog twee estafettes waar de Geul aan meedeed. Bij de 4 x 50 m vrije slag voor jeugd 2 en jonger werden Laura, Loïs, Timo en Nathan eerste. Bij de 4 x 100 m wisselslag eindigden Faustine, Timo, Marcha en Ivan op de derde plaats.
Al met al was trainster Erica Muller zeer tevreden over de prestaties. Daarna was het afwachten wat de andere ploegen in de poule deden die de wedstrijd op zondag zwommen. Zondagavond was de einduitslag bekend en bleek de Geul geëindigd op de 2e plaats in de B-klasse. Dit betekent een promotie naar de Regionale A-klasse voor volgend seizoen.
Uiteraard moest dit worden gevierd met de trainers en zwemmers tijdens de dinsdagavondtraining. Voor iedereen was er wat lekkers en traditiegetrouw eindigt zo’n promotie met een nat pak voor de trainer.