NieuwsWedstrijdzwemmen

Provinciale Kampioenschappen Lange Baan

Dit weekend vonden de laatste 4 sessies van de Provinciale Kampioenschappen Lange Baan van de Regio West plaats in het Hofbad in Den Haag.

Voor de Geul verschenen Laura, Tess, Isabelle, Daphne, Tygo, Rens, Nathan, Paul, Aidan, Owen en Jesper aan de start voor één of meerdere individuele afstanden en estafettes.

Ook dit weekend zijn veel 50-meterbad pr’s verbeterd door de zwemmers. Vier zwemmers zwommen zelfs een “echt” pr. Aidan verbeterde zijn tijd op de 50 m vlinderslag en evenaarde hiermee het clubrecord jongens onder de 14 jaar. Rens verbeterde zijn tijd op de 50 m vlinderslag. Owen zwom een pr op de 400 m vrije slag. Daphne zwom een pr op de 400 m vrije slag en 800 m vrije slag tijdens de 800 m. Tygo verbeterde maar liefst 4 pr’s: 50 m vlinderslag, 100 m schoolslag, 400 m wisselslag en 400 m vrije slag.

Er waren ook dit weekend een aantal podiumplaatsen. Tess werd 2e op de 50 m en 100 m schoolslag. Nathan werd 3e op de 400 m vrije slag en Aidan werd 3e op de 50 m vlinderslag en 400 m vrije slag.

Naast de individuele afstanden waren er dit weekend drie estafettes waar een team van de Geul in actie kwam. Zaterdag stond de 4 x 200 m vrije slag voor jongens junioren op het programma. Jesper, Owen, Paul en Aidan zwommen in een spannende race naar de 3e plaats. Zondag was de 4 x 100 m wisselslag voor dames aan de beurt. Daphne, Tess, Laura en Isabelle zwommen hierbij naar een 5e plaats. Ook was er de 4 x 100 m vrije slag voor jongens junioren. Owen, Jesper, Aidan en Paul zwommen ook hierbij naar de 3e plaats.

Kortom: ook dit weekend was zeer geslaagd voor de Geul.