Nieuws

Trots op dit team!

Estafetteteam masters van De Geul uit Papendrecht eerste in Top 10 wereldranglijst

PAPENDRECHT • Het estefetteteam masters van zwemvereniging De Geul uit Papendrecht is eerste geworden op de wereldranglijst van Wereldzwembond FINA (Fédération Internationale de Natation).

De medaille die destijds behaald werd. (Foto: Nanda van Heteren)

De FINA heeft in de afgelopen week de Top 10 per zwemnummer in 2020 voor masters gepubliceerd. Een ranglijst van het voorgaande jaar wordt elk jaar gemaakt, maar door de pandemie konden heel weinig wedstrijden worden gezwommen. Enkele wedstrijden waaraan De Geul meedeed, waren zelfs de enige wereldwijd die doorgingen.

De Papendrechtse zwemvereniging De Geul staat mede daarom ook in die lijst met de masters. Masters is de naam voor de categorie zwemmers die hun grote passie bedrijven naast hun maatschappelijke carrière, studie of gezin. Zij zijn geen professionals, maar breedtesporters. Toch is de liefde voor zwemmen, het water en racen in elke vezel van hun lichaam te voelen. Masters zwemmen in leeftijdscategorieën van vijf jaar. Iedereen die in welke mate dan ook zwemmen leuk vindt en twintig jaar of ouder is, is welkom om mee te doen bij de dames of de heren.

In januari 2020 zwommen 1085 sporters op de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen (ONMK) korte baan (25 meter) in Zwemcentrum Rotterdam. In de leeftijdscategorie 160-199 jaar zwommen Marijke Campfens, Eline Molle, Erica Muller en Nanda van Heteren de 4×200 meter vrijeslag dames. In estafettes worden de leeftijden van de vier deelnemers bij elkaar opgeteld en zijn de categorieën per veertig jaar.

Het Geulteam werd met 11.06,58 seconden eerste van de twee. Dit leverden niet alleen goud en de titel op, maar ook de eerste plek in de Top 10 van de wereldranglijst in 2020. Voorzitter Arjan van Tilburg: “Geweldig om de prestaties van ons terug te zien in de mondiale ranglijsten! En uiteraard een felicitatie aan de dames.”

Bron: hetkontakt.nl