Algemeen

Het wedstrijdzwemmen is één van de meest populaire takken van de zwemsport. Met ruim 40 zwemmers hebben we bij De Geul een gezellige groep die met elkaar traint en naar wedstrijden toe gaat.

Wedstrijdzwemmen kan vanaf 6 jaar, als je tenminste in het bezit bent van zwemdiploma A. Uiteraard wordt er in het begin veel tijd besteed aan het aanleren van de juiste techniek voor de verschillende slagen. Al snel kun je gaan deelnemen aan wedstrijden die worden gehouden in zowel ons thuis-bad, als in de omliggende plaatsen in de regio Rotterdam. Hoewel iedere zwemmer natuurlijk graag wil winnen, is vooral je eigen ontwikkeling en het verbeteren van je persoonlijke records het eerste doel.

Afhankelijk van je leeftijd en niveau kun je meerdere keren per week komen trainen, samen met anderen van jouw leeftijd. Van 1 of 2 keer per week voor de jongste zwemmers tot maximaal 7 keer per week voor de ouderen. Uiteraard gaat dit in overleg met de trainers en is het afhankelijk van je eigen mogelijkheden. Hoewel er zeker fanatiek getraind wordt, staat ook hier het plezier in de zwemsport voorop!

Onze wedstrijdploeg zwemt in de A-klasse van de landelijke KNZB-competitie en de B-competitie van de Regio West. Daarnaast zijn er regelmatig onderlinge wedstrijden met andere verenigingen voor diverse niveaus en leeftijden. In overleg wordt bekeken voor welke wedstrijden en op welke afstanden je ingeschreven kan en wil worden. Tot slot zijn er jaarlijks altijd wel een paar Geulers die mee mogen doen op een Nederlands (Jeugd en Junioren) Kampioenschappen, dus voor iedereen mogelijkheden genoeg.

Mail voor meer informatie naar wedstrijdzwemmen.degeul@gmail.com